Välkommen till min sida om Gran Canaria och Tauro

Sevärda platser på Gran Canaria

 
El Dedo de Dios som betyder guds finger, är en klippformation som ser ut som ett finger. Sevärdheten fanns att skåda utanför staden Agaete. Vid den tropiska stormen Delta i november 2005 så bröts toppen av fingret och föll ner i vattnet. Det sägs att författaren Domingo Doreste var den som myntade namnet Guds finger, God´'s finger på engelska. Det tog ca 300 000 år för Guds finger att formas, som har varit en enorm turistattraktion som nu har dött. Det går rykten om att staden ska leta reda på fingret på havets botten och försöka att sätta dit det igen.
Visa större karta

Barranco de Guayadeque ligger beläget mellan kommunerna Agümes och Ingenio. Barranco betyder ravin. Ravinen är ett populärt ställe för naturälskare pga sin fantastiska vegetation längs kanter på den sen länge uttorkade flodbädden. Växtlighet som fikonkaktus, silvrig eucalyptus och vackra palmer. Förutom växter som är sköna att skåda så är även de röda vulkaniska klipporna definitivt värda ett besök. Här hittar man öns mest sällsynta växter och hela området är skyddat som naturreservat. Förr i tiden bodde människorna i grottor som både är handgjorda och naturgjorda som finns att skåda. En stor mängd gravkamrar har hittats här och finns att skåda på Museo Canarios Guanche i Las Palmas. I den lilla byn Roque, som är den enda byn i dalens botten, finns det restauranger, grotthem och en grottkyrka. Missa inte restaurangen Tagoror som är beläget i slutet av ravinen invid en hel del grottor.


Visa större karta

Den "Gröna Platån" brukar även Andén Verde kallas för och är en väg som är uthuggen ur berget på nordvästra Gran Canaria. Det är en fantastisk utsikt som erbjuds på bergsvägen som slingrar sig i nordöstligriktning. Att exakt säga var Andén Verde börjar och slutar är svårt då det inte finns någon exakt definition. Strax norr om San Nicolás de Tolentino börjar vägen och går ca 6 km inåt landet. Helt oväntat kommer en öppning mot havet och där finns en parkeringsplats som kallas "Mirador del Balcón". Det är en fantastisk vy där från klippavsatsen men gör dig besväret att promenera ner för klippavsatsen och få en ännu bättre överblick över klipporna. Det går att promenera ner hela vägen till till hamnstaden Puerto del Aldea


Visa större karta
länk till sida om en trevlig tur  
Roque Nublo, Gran Canaria
BERGSVANDRING
 
Historia
 
länk till sida om sevärt på Gran Canaria